Makarnanın suyunu dökmeyin- Do not spill the water of the pasta

 Merhabalar✨


Konumuz makarna’nın haşlama suyunu dökmemek🚩

Peki neden haşlama suyunu dokmemeliyiz❔

Makarnalar🍝 yapılırken buğday tanesinin öz ve kepek kısmı ayrılır bu nedenle vitamin ve mineral değerlerinde azalma olur😕

Bunun üstüne eğer makarna bol suda haşlanıp suyu dökülürse vitamin ve mineral kayıpları artar🔍

Makarna pişirirken kuru ölçüsünün 1,5-2 katı kadar su ile çektirerek pişirilmeli✨

Aslında çocukluğumuzun çizgi filmlerinden Garfield’dın da favorisi olan Lazanya pişirme yöntemi de uygun pişirme yöntemlerinden🐱

Umarim sendromsuz Garfield gibi pazartesilerden nefret etmediğiniz bir pazartesi geçirmişsinizdir✨✨

Sağlıcakla kalın🪷




Hello✨


Our topic is not to spill the boiling water of the pasta🚩

So why shouldn't we pour the boiling water?

While making pasta, the core and bran part of the wheat grain is separated, so there is a decrease in vitamin and mineral values.

On top of that, if the pasta is boiled in plenty of water and the water is poured, the losses of vitamins and minerals increase.

When cooking pasta, it should be cooked by soaking with water 1.5-2 times its dry size✨

In fact, the Lasagna cooking method, which is the favorite of Garfield, one of the cartoons of our childhood, is one of the appropriate cooking methods🐱

I hope you had a Monday where you don't hate Mondays like Garfield without syndrome✨✨

Stay well  

Yorumlar