Protein Biyoyararlanımı - Protein Bioavailability

 Merhabalar✨️


Kurubaklagil tüketmeyi sever misiniz💫

Kurubaklagillerden kısaca bahsedecek olursak🔍

✅En çok protein içeren besin grubu
✅Posa içeriği yüksek
✅Kalsiyum, potasyum, çinko, magnezyum, demir ve B12 dışındaki B vitaminleri için iyi bir kaynak
Olmaları ile karşımıza çıkıyor

Ancak🚩

❕Demir emilimi düşük bu nedenle➡️ C vitamini içeriği yüksek meyve ve sebzelerle tüketilmeliler

❕️En çok protein içeren grup olmasına karşın protein biyoyararlanımları yani vücudumuz tarafından kullanılabilirliği düşüktür➡️ bu nedenle tahıllarla birlikte tüketerek protein biyoyararlanımlarını artırabilirsiniz🎯

🟣Kurubaklagiller, önemli sağlık sorunları olan kabızlık ve kalp-damar hastalıklarından korunmada etkili olarak kabul edilmekte

Sağlıkla kalınn 🪷

Hello✨️


Do you like to eat legumes 💫

If we talk briefly about legumes🔍

✅ Food group with the most protein
✅ High fiber content
✅Good source of calcium, potassium, zinc, magnesium, iron and B vitamins other than B12
It appears that they are

However🚩

❕ Iron absorption is low, so they should be consumed with fruits and vegetables with high vitamin C content.

❕️Although it is the group containing the most protein, its protein bioavailability, that is, its usability by our body is low ➡️ therefore, you can increase protein bioavailability by consuming it with grains🎯

Legumes are considered to be effective in the prevention of constipation and cardiovascular diseases, which are important health problems.

Stay healthy   

Yorumlar