Merhabalar✨
Bugün bir önceki gönderide paylaşmış olduğum 4 yapraklı yoncanın🍀
🍃İlk yaprağı olan süt ve süt ürünlerinden🥛 bahsedeceğim
❓Bazı bireyler süt ve süt ürünlerinden kaçınılması gerektiğini söylemekte
Ancak toplumun çoğunluğu için süt ve süt ürünlerini kesmenin yarardan çok zarar vermesi gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız⁉️
Süt ve süt ürünleri;
Protein,
Kalsiyum,
Fosfor,
Riboflavin,
B12 vitamini gibi besin ögeleri yönünden zengin bir gruptur✅
Bütün bunlar kas💪🏻, kan basıncı, bağışıklık🦠, kemik🦴, büyüme, sinir🧠, diş🦷 ve cilt sağlığı için önemli bir grup olmalarını sağlar✅
🧐Süt ve süt ürünlerine alternatif olarak gösterilen bitkisel bazlı sütler de mevcut
✍🏻Soya, yulaf, badem, fındık, hindistancevizi ve kaju gibi çeşitli bitkisel sütleri reyonlarda görebiliriz
❓Peki bunlar süt yerine geçer mi❓
Bitkisel sütlerin protein, B12 ve kalsiyum değeri hayvansal sütlere kıyasla daha düşüktür⁉️
Besin zenginleştirmeleri olan ürünler bu yönüyle tercih edilebilir✅
Sağlıkla kalın 🌻
Yorumlar
Yorum Gönder