Merhabalar✨
Besinleri genellikle kesme, pişirme gibi belirli işlemlere maruz bıraktıktan sonra tüketiriz🥒
Bugünün konusu sebzelerde hangi pişirme yöntemleri 🍲ve vitamin kayıplarının önlenmesi🥕
Sebzelerde kesme, pişirme gibi yöntemlerle vitamin kayıpları oluşabilmekte🧐
Özellikle B1, B2, folik asit ve C vitamini bu işlemlerden en çok etkilenenler🍓
C vitamini için genelde meyvelerden mandalina ve portakal önerilir 🍊🍋
✅Aslında yeşil biber bu besinlerden daha fazla C vitamini içerir
❔Önerilmelerinin sebebi ise işlem görmeden tüketilmeleridir❔
✅Sebzeleri az suda ya da susuz olarak pişirmeliyiz
ya da
✅Pişirme suyunu atmamalıyız
✅Kısa sürede ve soda eklemeden pişirmeliyiz
💯Bu ipuçlarını kullanarak daha az vitamin kaybıyla sebzelerinizi tüketebilirsiniz💯
Sağlıkla kalın🥗
Hello✨
We usually consume foods after exposing them to certain processes such as cutting and cooking.
Today's topic is which cooking methods in vegetables 🍲and prevention of vitamin losses🥕
Vitamin losses can occur in vegetables by methods such as cutting and cooking.
Especially B1, B2, folic acid and vitamin C are the most affected by these processes🍓
For vitamin C, tangerines and oranges are generally recommended 🍊🍋
✅In fact, green pepper contains more vitamin C than these foods.
❔The reason they are recommended is because they are consumed without processing❔
✅We should cook vegetables with little or no water.
or
✅ We should not throw away the cooking water
✅We should cook it in a short time and without adding soda
💯 Using these tips, you can consume your vegetables with less vitamin loss 💯
Stay healthy🥗
Yorumlar
Yorum Gönder