Et, yumurta, kurubaklagiller Grubu - Meat, eggs, legumes Groups

 Merhabalar✨

Bugün 4 yapraklı yoncayı tamamlıyoruz🍀

Son grubumuz 

Et🥩, yumurta🍳, kurubaklagiller, yağlı tohumlar🥜

Bu grup diğer gruplara oranla protein yönünden daha zengindir🏋🏼‍♀️


🧐Peki bu grup nelerden zengin diye baktığımızda;

Demir,

Çinko,

Magnezyum,

Fosfor,

A vitamini,

Niasin,

Ve bazı B vitaminleri

Başı çekerken

🟢Grupta bulunan et ve yumurta gibi hayvansal kaynaklı besinler özellikle B12 için değerlidir🤩


🟠Nohut, kurufasulye gibi kurubaklagillerin tüketimi ise posa için değerlidir


🩸Kan yapımı, 🧬hücrelerin onarılması ve yenilenmesi, büyüme ve gelişme, doku onarımı, sinir sistemi, sindirim sistemi ve deri sağlığı için önemli bir gruptur✅


🔵Sonuç olarak önceki gönderilerde olan bilgileri birleştirdiğimiz zaman sağlıklı beslenmenin tek bir besin grubuyla olamayacığını anlıyoruz✅


🚩Dengeli ve çeşitli beslenmeyi  unutmayın 

ve

Sağlıkla kalın🌿

Meat, eggs, legumes Group

Hello✨

Today we are completing the 4 leaf clover 🍀

Our last group

Meat🥩, eggs🍳, legumes  , oilseeds🥜

This group is richer in protein than other groups🏋🏼‍♀️



🧐Well, when we look at what this group is rich in;

Iron,

Zinc,

Magnesium,

Phosphorus,

vitamin A,

niacin,

And some B vitamins

with a priority

🟢Foods of animal origin such as meat and eggs in the group are especially valuable for B12 🤩



🟠Consumption of legumes such as chickpeas and beans is valuable for pulp.



🩸It is an important group for blood production, repair and regeneration of cells, growth and development, tissue repair, nervous system, digestive system and skin health ✅



🔵As a result, when we combine the information in the previous posts, we understand that a healthy diet cannot be based on a single food group ✅



🚩Don't forget to eat a balanced and varied diet

and

stay healthy 🌿


Yorumlar