Cloud Egg - Bulut Yumurta

 Hello✨

Today we will make another egg recipe🍳

cloud egg☁️

As the name suggests, a fluffy recipe like a cloud✨

If you're ready, let's get started ✨

✅First, we separate the egg white so that there is no yolk in it.

✅Then we add 1 pinch of salt to the egg white and whisk until the mixer aid turns white and does not flow when we turn the bowl upside down.

✅ We either lubricate our tray with a little oil or lay out greaseproof paper.

✅ We open a well in the egg white to put the yolk of the egg and cook it in a preheated 180 degree oven for 5 to 6 minutes.

✅Then we transfer the yolk of the egg to the wells we have opened.

✅ We bake in the oven at 180 degrees for 3 to 4 minutes together with the yolk.


Bon appetit☁️🥚

To receive nutritional advice: my e-mail address

with dytaysegulozen@gmail.com

or via comment:)



Merhabalar✨

Bugün bir başka yumurta tarifini yapacağız🍳

Bulut yumurta☁️

Adından da anlaşılacağı üzere bulut gibi pofuduk bir tarif✨

Hazırsanız başlayalım ✨

✅İlk olarak yumurta’nın beyazını içinde hiç sarısı olmayacak şekilde ayırıyoruz

✅Daha sonra yumurtanın beyazına 1 fiske tuz atıp mikser yardımı beyaz olana ve kabı ters çevirdiğimizde akmayıncaya kadar çırpıyoruz

✅Tepsimizi ya çok az bir yağla yağlıyoruz ya da yağlı kağıt seriyoruz

✅Yumurtanın beyazının içine yumurtanın sarısını koyacağımız şekilde bir kuyu açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 ila 6 dk pişiriyoruz

✅Ardından açmış olduğumuz kuyulara yumurtanin sarısını aktarıyoruz

✅180 derece fırında 3 ila 4 dk da sarısı ile birlikte pişiriyoruz


Afiyet olsun☁️🥚

Yorumlar