Salt 2- Tuz 2

 Hello✨

We will continue to talk about salt consumption, which we talked about in the previous post✍🏼

Our salt consumption has increased due to urbanization and our increasing consumption of processed foods🚩


📌Our biggest focus here is hypertension.


✅ Where can salt in the diet come from?


⚠️Processed foods such as salami, sausage, ham

⚠️Cheese

⚠️Salty snacks

⚠️ Instant noodle, pasta

⚠️bouillon

⚠️soy sauce

⚠️table salt


✅ A step can be taken by reducing the consumption of the above-mentioned foods


✅Eating habits that contribute to lowering our blood pressure 🤝


✅In order to increase dietary potassium, we should increase our consumption of vegetables and fruits.


 And


✅ We can improve it by choosing whole grain foods and legumes to increase dietary fiber.


🔍The above recommendations are general nutritional recommendations, if you have an existing disease, you can choose to meet individually.


Stay healthy and science🌾

Merhabalar✨

Bir önceki gönderide bahsini açtığımız tuz tüketimine dair konuşmaya devam edeceğiz✍🏼

Tuz tüketimimiz kentleşme ve işlenmiş gıdaları giderek daha fazla tüketmemiz nedeniyle artmış durumda🚩


📌Buradaki en büyük odak noktamız hipertansiyon


✅Diyetteki tuz nerelerden gelebilir?


⚠️Salam, sosis, jambon gibi işlenmiş besinler

⚠️Peynir

⚠️Tuzlu atıştırmalıklar

⚠️Hazır noodle, makarna

⚠️Bulyon

⚠️Soya sosu

⚠️Sofra tuzu


✅Yukarıda bahsi geçen besinlerin tüketimi azaltılarak bir adım atılabilir


✅Yeme alışkanlıklarımızı kan basıncımızı düşürmeye katkıda bulunan 🤝


✅Diyet potasyumunu arttirmak icin sebze ve meyve tüketimimizi


 ve


✅Diyet posasını arttırmaya yönelik tam tahıllı besinleri ve kurubaklagilleri tercih etmek yönüyle geliştirebiliriz


🔍Yukarıdaki öneriler genel beslenme önerileridir, mevcut bir hastalık durumunuz varsa bireysel olarak görüşmeyi tercih edebilirsiniz


Sağlıkla ve bilimle kalın🌾

Yorumlar