Hello✨
We will continue to talk about salt consumption, which we talked about in the previous post✍🏼
Our salt consumption has increased due to urbanization and our increasing consumption of processed foods🚩
📌Our biggest focus here is hypertension.
✅ Where can salt in the diet come from?
⚠️Processed foods such as salami, sausage, ham
⚠️Cheese
⚠️Salty snacks
⚠️ Instant noodle, pasta
⚠️bouillon
⚠️soy sauce
⚠️table salt
✅ A step can be taken by reducing the consumption of the above-mentioned foods
✅Eating habits that contribute to lowering our blood pressure 🤝
✅In order to increase dietary potassium, we should increase our consumption of vegetables and fruits.
And
✅ We can improve it by choosing whole grain foods and legumes to increase dietary fiber.
🔍The above recommendations are general nutritional recommendations, if you have an existing disease, you can choose to meet individually.
Stay healthy and science🌾
Merhabalar✨
Bir önceki gönderide bahsini açtığımız tuz tüketimine dair konuşmaya devam edeceğiz✍🏼
Tuz tüketimimiz kentleşme ve işlenmiş gıdaları giderek daha fazla tüketmemiz nedeniyle artmış durumda🚩
📌Buradaki en büyük odak noktamız hipertansiyon
✅Diyetteki tuz nerelerden gelebilir?
⚠️Salam, sosis, jambon gibi işlenmiş besinler
⚠️Peynir
⚠️Tuzlu atıştırmalıklar
⚠️Hazır noodle, makarna
⚠️Bulyon
⚠️Soya sosu
⚠️Sofra tuzu
✅Yukarıda bahsi geçen besinlerin tüketimi azaltılarak bir adım atılabilir
✅Yeme alışkanlıklarımızı kan basıncımızı düşürmeye katkıda bulunan 🤝
✅Diyet potasyumunu arttirmak icin sebze ve meyve tüketimimizi
ve
✅Diyet posasını arttırmaya yönelik tam tahıllı besinleri ve kurubaklagilleri tercih etmek yönüyle geliştirebiliriz
🔍Yukarıdaki öneriler genel beslenme önerileridir, mevcut bir hastalık durumunuz varsa bireysel olarak görüşmeyi tercih edebilirsiniz
Sağlıkla ve bilimle kalın🌾
Yorumlar
Yorum Gönder