Colorful Diet - Renkli Beslenmek

 Hello✨


We continue our post about colorful nutrition✨


🍇Our next color is blue, purple fruits and vegetables


  These colorful vegetables and fruits contain anthocyanins and antioxidants that have been linked to improved brain health and memory.


They also help lower blood pressure and reduce the risk of stroke and heart disease.


  Good sources include blueberries, blackberries, eggplants, figs, purple cabbage, blackberries and plums.


The study on the second page of the post: doi: 10.1177/147323000403200205. PMID: 15080016.


Stay healthy and science ✨




Merhabalar✨


Renkli beslenmeye ilişkin gönderilerimize devam ediyoruz✨

🍇Sıradaki rengimiz mavi, mor meyve sebzeler

🫐Bu renk sebzeler ve meyveler gelişmiş beyin sağlığı ve hafızayla ilişkilendirilen antosiyaninler ve antioksidanlar içerir

🍇Ayrıca kan basıncını düşürmeye ve felç ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olurlar

🫐İyi kaynakları arasında yaban mersini, böğürtlen, patlıcan, incir, mor lahana, karamurver ve erik bulunmaktadır

Gönderinin ikinci sayfasında geçen çalışma: doi: 10.1177/147323000403200205. PMID: 15080016.

Sağlıkla ve bilimle kalın✨

Yorumlar